Stresspreventie en stresscoachingvoor bedrijven

Word stress de baas op de werkvloer

Trainingen of trajecten op maat

We kunnen er niet omheen: stress is een groot probleem. Het is zelfs de nummer 1 beroepsziekte in Nederland (bron: TNO) en kan voor hoge kosten zorgen. Wil jij voorkomen dat je je werknemers langdurig moet missen? Of wil je weten hoe je medewerkers op tijd kunt helpen als zij stressklachten ervaren? Als ervaren stress- en burn-outcoach geef ik trainingen over stresspreventie en bied ik individuele coaching aan. Zodat je binnen jouw organisatie meer grip hebt op stress.

Stresspreventie

Leer stress herkennen

Als werkgever zie je het soms al aankomen. Je medewerker reageert anders. Gaat het wel goed? Toch verwacht je misschien niet dat je medewerker zomaar uitvalt. De signalen voor een burn-out zijn niet altijd eenvoudig te herkennen. Het onderwerp aankaarten is ook niet bepaald gemakkelijk.

Daarom help ik jouw bedrijf om de signalen van stress vroegtijdig te herkennen. En om daar op tijd op in te spelen. Want hoe eerder je de signalen oppikt, hoe beter je stress kunt tegengaan. Zo kun je tijdig aan de bel trekken en voorkom je dat je medewerkers langere tijd moet missen.

Trainingen voor stresspreventie

Ik geef trainingen aan managementteams, leidinggevenden en HR-afdelingen met het oog op stresspreventie. Ik maak jullie bewust van stressgerelateerde klachten en help je die klachten te herkennen bij jouw teamleden en bij jezelf. Dat doe ik met trainingen in-house, op locatie of online. Altijd afgestemd op jouw bedrijf en wensen na een uitgebreide intake.

Wat houd de training in?

In een dagdeel leer ik jouw team alles over stresspreventie. Van het voorkomen van stress tot een goede aanpak bij langdurig verzuim. Alles waar jullie behoefte aan hebben, komt aan bod. Dat doen we niet alleen met theorie. We gaan vooral interactief aan de slag met een goede afwisseling tussen theorie, oefeningen, praktische tips en herkenbare voorbeelden.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • $Wat zijn de lichamelijke signalen van stress en hoe herken je die?
 • $Wat is het verschil tussen stress, overspannenheid en burn-out?
 • $Wat zijn de mogelijke gevolgen van stress?
 • $Hoe kun je uitval door stress beperken?
 • $Wat kun je van iemand verwachten als diegene burn-out of overspannen is?

De resultaten

Na afloop van de training…

 • ... kun je het op tijd herkennen als het een medewerker te veel wordt
 • ... kun je concrete tips geven voor stresspreventie
 • ... kun je passende hulp bieden aan een medewerker die burn-out of overspannen is
 • ... weet je wat je kunt verwachten van een medewerker die overspannen of burn-out is
 • ... kun je stress-symptomen bij jezelf herkennen. En daarop inspelen
 • ... kun je een goed stresspreventieplan maken voor jouw organisatie
 • ... heb je veel concrete handvatten om stress in jouw bedrijf tegen te gaan

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een training in jouw bedrijf?

Online, in-house of op locatie? Kan allemaal! Neem contact met mij op voor een vrijblijvende intake.

Alida
Dankzij Miranda heb ik beter inzicht in mijn situatie gekregen en hoe ik stapsgewijs richting mijn gewenste doelen kan komen. Ze geeft een eerlijk advies op een prettige manier en draait niet om de hete brij heen.
Erik
Na een aantal gesprekken heb ik Miranda leren kennen als iemand die de juiste vragen stelt en het ook durft te zeggen.

Zodat je op een andere manier tegen de situatie aankijkt. En dat heb ik als zeer positief ervaren.

Jacqueline
Miranda, bedankt voor de fijne gesprekken. Vooral de rust die je uitstraalt heb ik als heel fijn ervaren. Ik heb mezelf beter leren kennen en vooral leren accepteren hoe ik ben. Mijn “valkuilen” zie ik eerder aankomen en daar weet ik beter op te anticiperen.

Individuele coaching voor medewerkers

Een burn-out is te voorkomen als je de signalen op tijd herkent. Daarom help ik graag die medewerkers die behoefte hebben aan een gezondere balans en minder stress. In een 1-op-1-traject leer ik een medewerker stress-signalen te herkennen en ongezonde gewoontes om te buigen in gezondere gewoontes.

Ook bied ik coaching bij langdurig verzuim aan voor medewerkers die zijn uitgevallen door stressklachten of burn-out. Ik help hen om op een passend tempo duurzaam te herstellen en terug aan het werk te gaan.

Over mij

Mijn naam is Miranda Maris. Als stress- en burn-outcoach begeleid ik werknemers en bedrijven op weg naar minder stress en meer balans. Dat doe ik met stress- en burn-outcoaching op maat en met stresspreventie voor bedrijven. In 2016 had ik zelf een burn-out. Daarom weet ik wat ziek zijn door stress met je doet, maar gelukkig ook hoe je ervan afkomt. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van stress- en burn-outcoaching. Daarnaast heb ik jarenlang gewerkt als Customer Service en Customer Experience Manager. Mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn herstel van mijn eigen burn-out zet ik nu in om stress te signaleren en te voorkomen.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Bel, mail of app me voor een gratis kennismaking.
Dan kunnen we kijken wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen.