Stresspreventie trainingen

Word stress de baas

Stresspreventie trainingen

We kunnen er niet omheen, stress is een groot probleem.
Uit onderzoek van CBS en TNO 2018 blijkt dat stress momenteel beroepsziekte nummer 1 is in Nederland.

Los van het persoonlijk leed voor de medewerker hangt er een bedrijf gerelateerd prijskaartje aan een burn-out. Gemiddeld blijft een medewerker door een burn-out 242 dagen thuis en kost verzuim een werkgever zo’n € 250.- per dag. Een burn-out van een werknemer die 8 maanden duurt kost al gauw € 60.000 exclusief de kosten voor vervanging aldus TNO.

Als werkgever ben je veel tijd, energie en geld kwijt om de werknemer weer aan het werk te krijgen. Wil jij binnen jullie organisatie deze torenhoge kosten voorkomen en wil je écht goed werkgeverschap laten zien?

Alle reden als werkgever om actief een beleid te maken op duurzame inzetbaarheid. Een beleid waarin vitaliteit en preventie centraal staan. Ik zet in op preventie. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen!

Stresspreventie

Duurzaam inzetbaar

Ben je binnen jullie organisatie zoekend naar de inhoud van een duurzaam inzetbaarheid beleid?
Staat het verzuimbeleid maar kunnen leidinggevenden wel wat ondersteuning gebruiken in hun preventieve rol?

Ik help met dergelijke vraagstukken. Altijd maatwerk en altijd toegespitst wat passend is voor jullie organisatie.

Om meer aandacht te geven aan het belang van preventie geef ik trainingen voor leidinggevenden. Daarnaast verzorg ik workshops voor medewerkers over stress met de titel “had ik dit maar eerder geweten over stress”.

Voor mij zit dáár de sleutel tot het voorkomen van langdurig stress gerelateerd verzuim: kennis. Kennis over ons brein, over de werking van ons stress systeem, kennis over welke persoonskenmerken mij en wellicht ook jou vatbaarder maken voor stress.

Wat houd de training in?

In één dagdeel leer ik jouw team alles over stresspreventie. Van het voorkomen van stress tot een goede aanpak bij langdurig stress gerelateerd verzuim. Zo zetten we een stap om langdurig verzuim te voorkomen. Daarom is mijn training een must voor elke organisatie. Alles waar jullie organisatie behoefte aan heeft komt aan bod. Dat doen we niet alleen met theorie. We gaan vooral interactief aan de slag met een goede afwisseling tussen theorie, oefeningen, praktische tips en herkenbare voorbeelden.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

$

Wat zijn de lichamelijke signalen van stress en hoe herken je die?

$

Wat is het verschil tussen stress, overspannenheid en burn-out?

$

Wat zijn de mogelijke gevolgen van stress?

$

Hoe kun je uitval door stress beperken?

$

Wat kun je van iemand verwachten als diegene burn-out of overspannen is?

De resultaten

Na afloop van de training…

N

kun je het op tijd herkennen als het een medewerker te veel wordt

N

kun je concrete tips geven voor stresspreventie

N

kun je passende hulp bieden aan een medewerker die burn-out of overspannen is

N

weet je wat je kunt verwachten van een medewerker die overspannen of burn-out is

N

kun je stress-symptomen bij jezelf herkennen. En daarop inspelen.

N

kun je een goed stresspreventieplan maken voor jouw organisatie

N

heb je veel concrete handvatten om stress in jouw bedrijf tegen te gaan

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een training in jouw bedrijf?

Helaas is het onmogelijk verzuim volledig te voorkomen. Bij uitval bied ik 1-op-1 begeleiding zowel fysiek als online. 
Liever een uitgebreid online programma wat medewerkers zelf, in hun eigen tempo kunnen volgen? Dat kan! 

Ik denk graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met me op. 

Wat anderen zeggen

Miranda heeft bij de afdeling waar ik verantwoordelijk voor ben (Service-en Informatiecentrum van DC Klinieken) inspiratiesessies verzorgd ten behoeve van het Fit & Vitaal programma. Bij dit programma is er aandacht voor de werk en prive balans en de geestelijke en lichamelijke fitheid. De medewerkers waren lovend over Miranda! Ze heeft het in de korte sessies voor elkaar gekregen om een hele veilige setting te creeren waarbij veel collega’s zich goed hebben kunnen uiten. Voor een aantal mensen zijn er zelfs 1-op-1 vervolgsessies uitgekomen. Sterk op inhoud en prettig in de omgang, ik raad Miranda iedereen aan.

Aaron Stam, Manager DC Klinieken

Door de prettige en comfortabele sfeer die Miranda wist neer te zetten tijdens de stress- en burn-out training, voelde ik me vrij om alles te delen en te vragen. Dat – in combinatie met haar brede kennis en (eigen) ervaring – maakt Miranda een sterke trainer. 

Renée, Creative Marketeer

Een goede training waarbij je weer bewust stil staat bij alle stressfactoren en hoe daarmee om te gaan. De Vitaliteitspiramide heb ik ervaren als een waardevolle toevoeging en gebruik ik nog steeds.

De training wordt op een fijne manier gegeven. Miranda is niet bang om stiltes te laten vallen. 

Sharon, HR adviseur

Ik heb een training van Miranda bij mogen wonen waarin ze inzoomde op wat stress is, hoe dat door kan slaan naar overbelasting, overspannen en een burn-out. Direct aan het begin van de training is een veilige omgeving gecreëerd waarin ik mij vrij genoeg voelde om vrij te spreken, ook dankzij het warme, kalme karakter van Miranda. Tijdens de training heeft Miranda mij laten inzien wat een klein beetje spanning al met je lichaam kan doen en waarom dit (en stress) op de lange termijn slecht voor je is. Ik heb dan ook geleerd hoe ik het bij mijzelf en bij mijn collega’s kan herkennen. Waardevolle kennis die ik meeneem en gemakkelijk kan toepassen, nu en in de toekomst. Mijn dank is heel groot. 

Yael

Logistiek Manager

De ontvangen training was een goede en praktisch bruikbare eerste stap in het signaleren van overmatige stress op de werkvloer. Het maakte mij bewust van het feit dat dit bespreekbaar moet zijn binnen je team/organisatie. Door het gesprek aan te gaan met medewerkers over hoe ze zich voelen, kunnen we eventuele stress-gerelateerde klachten in een vroeg stadium bespreekbaar maken. Door Miranda’s heldere uitleg over de werking van stress in je brein, in combinatie met de persoonlijke factoren die zorgen voor het gevoel van stress, gaan we tijdens zulke gesprekken breder kijken naar de onderliggende oorzaken van de stress. 

Johan, teamleider

 In mijn functie als Teamleider heb ik te maken met veel verschillende medewerkers. De training was erg leerzaam. Het opent je ogen rondom stress. Miranda legde alles heel rustig en duidelijk uit, het was overzichtelijk en prettig om naar te luisteren en te kijken. Ik raad mensen echt aan om eens een training te volgen bij haar. 

Lianne, Teamleider Logistiek

Over mij

Mijn naam is Miranda Maris. Als stress- en burn-outcoach begeleid ik werknemers en bedrijven op weg naar minder stress en meer balans. Dat doe ik met stress- en burn-outcoaching op maat en met stresspreventie voor bedrijven. In 2016 had ik zelf een burn-out. Daarom weet ik wat ziek zijn door stress met je doet, maar gelukkig ook hoe je ervan afkomt. Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van stress- en burn-outcoaching. Daarnaast heb ik jarenlang gewerkt als Customer Service en Customer Experience Manager. Mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn herstel van mijn eigen burn-out zet ik nu in om stress te signaleren en te voorkomen.