Stress- en burn-outcoachOver Miranda

Ik ben een nuchtere noorderling, betrokken, open-minded en in balans. Nu wel gelukkig. Toen ik zelf na jaren van disbalans was hersteld van mijn burn-out, besefte ik dat mijn burn-out voorkomen had kunnen worden. Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Eerder werkte ik jarenlang met veel plezier als Customer Service en Customer Experience Manager in het bedrijfsleven. In die rol leerde ik om situaties vanuit een ander te bekijken, net als wat ik nu als coach doe. Door mijn eigen werkervaring kan ik goed mensen begeleiden die kampen met stress door werk.

Waar ik me nog meer mee bezighoud? Ik ben een betrokken moeder en ik houd van lezen en misschien nog wel meer van lekker eten. Verder maak ik de lekkerste tiramisu (die stiekem iets te veel calorieën bevat ;)) en doe ik graag mee aan een pubquiz met vriendinnen.

“Leer jouw burn-out herkennen en genezen. Of beter nog: voorkomen.”

Over mijn burn-out

De aanloop naar mijn burn-out begon al in 2013. Mijn leven stond aardig op z’n kop: een scheiding, de verkoop van mijn droomhuis, baanverlies door het faillissement van mijn werkgever en de ziekte van Pfeiffer. Maar in plaats van dat ik op de rem trapte, ging ik alsmaar door. En door. En door. Alle signalen van mijn lijf negeerde ik. Maar in 2016 nam mijn lijf het over. Ik kon niet meer werken, niet slapen en ook geen dingen meer onthouden. Ik was burn-out.

Met mijn kennis van nu zie ik de signalen die ik toen niet zag. Als ik eerder naar mijn lijf had geluisterd, dan was mijn burn-out te voorkomen geweest.

Na mijn burn-out heb ik veel geleerd:

  • N Dat je lijf signalen geeft die steeds sterker worden als je ze hard negeert.
  • NDat de stressgrens voor iedereen ergens anders ligt. En dat het belangrijk is die grens te herkennen.
  • N Dat niets zo belangrijk is als weten wat jou blij maakt. Want dát geeft je geen stress.

Van burn-out naar burn-outcoach

De jaren na mijn burn-out heb ik tientallen boeken verslonden over dit onderwerp. Ik heb zelf coaching gevolgd en volgde een opleiding tot stress- en burn-outcoach. Eerst wilde ik vooral mijn eigen burn-out beter begrijpen. Maar al snel ontdekte ik: ik wil hier iets mee. Ik ging van Customer Service Manager naar stress- en burn-outcoach. Nu help ik jou om een burn-out te voorkomen of ervan te herstellen. Ik geef je inzicht. Jij geeft de inzet. Zo vormen we samen een goed team.

Een totaalaanpak

Voor stress en burn-out

Wat kenmerkend is voor mij als stress- en burn-outcoach? Ik help je niet alleen om stress tegen te gaan. Nee, ik help je inzien wat de stress veroorzaakt. Zodat jij je signalen zelf kunt herkennen en er actief mee aan de slag kunt.

Mijn aanpak is holistisch. Wacht: niet wegklikken. Een holistische aanpak is allesbehalve zweverig. Het betekent simpelweg dat ik kijk naar het geheel. Niet alleen naar je stressfactoren, maar ook naar jouw drijfveren, naar je netwerk van relaties en naar voeding en slaap. Eigenlijk naar alles wat jou helpt bij duurzaam herstel.